Blog članki

Izvirna darila za dan žena

od Luka Ropotar 26 Feb 2018

8. marec je mednarodni dan žena

Iščete popolno darilo za dan žena? Ne veste kaj bi podarili svoji boljši polovici? Izbirate darilo tik pred zdajci? Nič hudega, za vas smo pripravili nekaj idej za darila.

Zgodovina dneva žena

Začetki segajo v daljno leto 1899, ko je nemška feministka Clara Zetkin podala pobudo za praznovanje mednarodnega dneva žena. Leta 1908 je v zvezni državi New York protestiralo več kot 15. 000 žensk, ki so zahtevale višje plačilo za opravljeno delo in volilne pravice. 5 let kasneje so 8. marca ženske v Evropi imele mirovne shode v Rusiji, Belorusiji, Makedoniji, Moldaviji in Ukrajini. Prvič so dan žena praznovali v Združenih državah Amerike, 28. februarja 1909. Prvo mednarodno praznovanje je potekalo dve leti kasneje v Avstriji in Nemčiji. Tako na 8. marec po vsem svetu praznujemo ekonomsko, socialno in politično enakopravnost žensk.

Dan žena v Sloveniji

Prelomno leto za ženske v Sloveniji predstavlja leto 1945, ko je bila uzakonjena splošna volilna pravica. 29 let kasneje, je takratna SFRJ zapisala v ustavo, da ima vsaka ženska svobodo odločanja o rojstvu otrok. Tako na 8. marec praznujemo ekonomsko, socialno in politično enakopravnost žensk po vsem svetu. Leta 1989 je v Sloveniji začel delovati prvi telefon za pomoč ženskam in otrokom, ki so bili žrtve nasilja.

Kaj kupiti za dan žena?

Največkrat moški svojim dragim ženam, mamicam, sodelavkam in prijateljicam podarijo rožico ali skromno darilce. Ker je največkrat v vsej poplavi daril težko izbrati tisto pravo, vam brez težav na pomoč priskočimo mi. Da bo darilo za dan žena malce drugačno kot lansko leto, smo pripravili seznam najboljših in izvirnih idej za romantična presenečenja.

 1. Preseneti jo z vrtnico, ki se spremeni v spodnje hlačke

Romatično darilo za dan žena je lahko tudi šopek vrtnic, katerega lahko dopolnite z rdečimi spodnjimi hlačami, ki so skrite v cvetu. Naj darilo ostane v spominu več kot samo tri dni 😉. Sexy hlačke skrite v vrtnici so primerne za velikosti 34 -36.


2. Popestrita si vajine večere

Da bodo vajini večeri še bolj vroči lahko izbirata med dvema paketoma: sexy set z lisicami, ki je na voljo v dveh barvah. Če sta ljubitelja masaže pa vama priporočamo najbolj popularen darilni set za dan žena: super punca set, ki vsebuje tudi vroče kamne za masažo.


 3. Romantičen zajtrk v dvoje

S prikupnim setom skodelic Mr and Mrs always right bo jutranja kava še bolj dišeča 😊. Presenetite svojo boljšo polovico z z zajtrkom v postelji. Ob dnevu žena ji pripravite nepozabni romantični zajtrk. Postrežite ji s sveže pečenimi rogljički z marmelado, dišečo kavo ter rdečo vrtnico.


  4. Za lep in sijoč obraz

Kozmetični pripomočki spadajo med tistka klasična darilo ob dnevu žena za katera radi pravimo, da ne gredo nikoli iz mode. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo kozmetični pripomočki ne nego obraza in stopal.

Sedaj lahko v udobju svojega doma poskrbi za čisto in lepo kožo s pomočjo parne kopeli za obraz. Močan nano-ionski razpršilec pare omogoča učinkovito odstranjevanje ogrcev, umazanije ter zmanjšuje akne. Parna kopel za obraz je primerna za vse vrste kože. Kožo enostavno očisti in jo navlaži.


5. Vsi ljubitelji unikatnega nakita pa pridete na svoj račun s pestro ponudbo graviranega nakita

Velika izbira graviranih zapestnic zanjo in zanj. Preprosto izbereš svojo najljubšo in pri naročilu dopišeš želeno besedilo. Na voljo je pestra izbira graviranega nakita. Na voljo so zapestnice in verižice. Izbiraš lahko med elegantnimi ali športnimi modeli.

Kaj podariti sodelavki za dan žena?

Ste brez ideje kaj bi podarili sodelavki za dan žena? Sodelavkam običajno podarjamo uporabna darila, ki jih lahko uporabljajo na delovnem mestu. Podarite ji lahko električno posodo za malico, ki ohranja hrano toplo tudi do več ur. V kolikor je velika ljubiteljica kave ali čaja, ji lahko podarite samo mešalno skodelico ali set za pripravo čaja. Zdrav način prehranjevanja je zelo pomemben za zdravje. Veliko sodelavcev pri malici izbere zdravo alternativo klasičnim malicam. Vse bolj so priljubljeni različni sadni ali zelenjavni napitki. Odlično darilo za dan žena  je tudi Smoothie maker, ki omogoča pripravo slastnih napitkov, kar na delovnem mestu. Vsak izmed nas bi se po končanem delovniku prilegla antistresna masaža glave s prenosno napravo za masažo lasišča.

 

Kakšno cvetje podariti ženi?

Kakšno cvetje podariti ob dnevu žena? Za mnenje smo povprašali strokovnjakinje za cvetje. Cvetličarke so dejale, da danes ne velja več pravilo, da se cvetja ne podarja v parnem števil. Najbolj pogosto se ob dnevu žena podarjajo lončnice ali vrtnice. Vrtnica velja za kraljico rož. Vsaka barva ima drugačen pomen. Rdeča vrtnica sporoča spoštovanje, pogum in seveda ljubezen.  Temno rdeča vrtnica izraža neizmerno lepoto. Lončnice se pogosto podarjajo mamam, tetam, babicam in ženam. Taščam se pogosto podarjajo orhideje, nagenlji ali tulipani.

 

 


Vsi ostali, ki si želite pogledati še ostala darila za dan žena pa kliknite tukaj >> 

P.S.: Ne pozabi izkoristiti kode DZ10 za 10% popust na celotni nakup.  


Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning