Kako izbrati pravo velikost?

 

Kako pravilno izmerimo dolžino stopal?

Prvi korak pri izbiri čevljev je, da poznate kako pravilno izmeriti stopalo in izbrati ustrezno velikost čevlja. Najpomembnejše je, da meritev opravite čim natančnejše na obeh nogah. Skozi gibanje se stopala spreminjajo, zato je najbolje, da jih izmerite na polovici dneva. Določitev ustrezne velikosti čevlja naj temelji na spodaj opisanih korakih.

Korak 1

Na tla ob ravno steno položite kos papirja in nanj odložite stopalo tako, da se boste s peto dotikali stene. Pomembno je, da se rob papirja in peta natančno ujemata.

Korak 2

S tankim svinčnikom obrišite stopalo tako, da svinčnik držite navpično. Pri merjenju imejte obute nogavice normalne debeline.

Korak 3

Izmerite obris stopala od roba papirja oziroma pete do najdaljšega prsta. Izmerjeni dolžini stopala dodajte 10-15 milimetrov, da dobite ustrezno notranjo dolžino čevlja.Dodatek k izmerjeni dolžini

Dodatek k izmerjeni dolžini stopala je zgolj informativne narave in je odvisen od izbranega modela čevlja. Glede na značilnosti vaših stopal se lahko določene številke in modeli razlikujejo po udobju, pravilnosti izmerjenih vrednosti ter so lahko med seboj različne.

  • Zaščitna obutev: 10 mm
  • Obutev za prosti čas: 15 mm
  • Tekaška obutev: 15 mm
  • Pohodniška obutev: 15 mm