Blog članki

ZAŠČITITE SE PRED KOMARJI IN MRČESOM

od Teja 15 May 2018

ZAŠČITITE SE PRED KOMARJI IN MRČESOM

Se tudi pri vas že sliši brenčanje nadležnih komarjev in ostalega mrčesa? Da boste brezskrbno uživali v poletnih večerih in ne boste izgubljali živcev z lovljenjem malih brnečih nadlog, sem vam pripravila nekaj pripomočkov in idej kako se nadležnega mrčesa lahko znebite na enostaven način, brez uporabe kemikalij.


Poskrbite, da vas letos komarji ne prehitijo in se naselijo v vaše stanovanje. Enostavna rešitev je, da si na okna in vrata namestite komarnike in tako preprečite vstop komarjem in ostalemu mrčesu. Vi pa uživajte v poletnih večernih sapicah brez nadležnega brenčanja okoli glave. :)

MAGNETNA ZAVESA 

Magnetki na zavesi poskrbijo,da jo lahko namestite na vsa vrata kjerkoli (vikend, prikolica, stanovanje). Mirne vesti lahko imate odprta vrata brez vdora insektov  v vaše stanovanje. 

OKENSKA MREŽA

Velikost mreže je 100x120 cm. Enostavno jo namestite na vaša okna in gosta mreža bo preprečila vdor komarjem in ostalemu mrčesu.  Odlična rešitev za otroške sobe, da preprečite pikanje po vaših najdražjih.


Če vam okenska mreža in magnetna zavesa nista dovolj ali vam je pomemben estetski videz vašega stanovanja, potem vam bo v pomoč pri uničenju insektov svetilka, ki s svojo UV svetlobo privabi komarje in ostale insekte ter jih v stiku z električno mrežo uniči. Lahko pa si v vtičnico vključite ultrazvočni odganjalec insektov in glodalcev, kje elektromagnetno pulziranje vpliva na njihov živčni sistem in jim zaradi neprijetnega občutka bližina vašega stanovanja ne bo več dišala :).

SVETILKA Z UV SVETLOBO

UV svetloba privabi žuželke in jih v stilu z električno mrežo uniči. Svetilka je priročna in preprosta, brez škodljivih kemikalij. Uporabljate jo lahko v stanovanju ali zunaj. Uničene žuželke pristanejo v posodici pod svetilko.

ULTRAZVOČNI ODGANJALEC

Napravo vključite v vtičnico in pozabite nanj. Odganjalec je dovolj močan za 50 - 80 m2 površine. Je brez kemikalij, okolju prijazen in ne zahteva vzdrževanja. 


ELEKTRIČNI LOPAR PROTI INSEKTOM

Mahanje s časopisom in plastičnim loparčkom ne bo več potrebno, če imate pri hiši ta lopar. Električni tok, ki teče skozi lopar v trenutku uniči mrčes, ki pride v stik z njim. Zelo učinkovit je v zraku, medtem ko mrčes leti. 


Imate večkrat piknik ali samo radi poležavate na vaši terasi, samo vas vedno ob živce spravljajo insekti, ki brenčijo okoli vas, letajo po hrani ali pijači? Poleg tega pa imate še otroke, ki se radi igrajo zunaj in vas vedno skrbi, da bodo vsi popikani? Na svoj vrt si lahko posadite začimbe (meto, citronko, lovor, rožmarin,...) ki odganjajo mrčes. Če pa niste ravno ljubitelj rastlin in vrtičkanja ter neradi uporabljate kemična sredstva proti mrčesu imamo še dve rešitvi za vas in vaše otroke.

SVEČA S CITRONKO

Sveča iz parafinskega olja in z naravnim izvlečkom citronske trave bo učinkovito odgnala komarje in nepotreben mrčes, ki bi motil vaš piknik ali poležavanje na terasi.

NALEPKE PROTI KOMARJEM

Nalepke bodo na naraven in zabaven način poskrbele za zaščito vaših otrok. Nalepke vsebujejo naravno eterično olje citronele in evkaliptusa. Delujejo 6 do 8 ur. 


Verjamem, da vam bo teh 7 predlogov zagotovo pomagal, da boste letos bolj mirno spali in uživali na terasi ali dopustu. Kateri vam je najljubši pa presodite sami ;)

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning