Blog članki

Kako v zimskem času poskrbeti za dobro počutje

od Ana Piljic 08 Oct 2019

Z mesecem oktobrom smo vstopili v suho kurilno sezono. Mraz vztrajno trka na vrata in kmalu bomo ogrevali s polno paro. Umetno ogrevanje suši zrak, kar neugodno vpliva na naše dobro počutje. 

Suh zrak povzroča dehidracijo in krepko obremenjuje naša dihala. Tako imamo po zimi bolj suho kožo, nadražene sinuse in razpokane ustnice. Nemalokrat nas srbijo in pečejo tudi oči. Naše počutje se občutno poslabša, kar je za alergike še posebej naporno.


V zimskih mesecih postane tako skrb za ustrezno kakovost zraka, ključnega pomena. Zrak moramo prečistiti kužnih klic in ga primerno navlažiti. Pri tem si lahko pomagamo s čudovitimi vlažilci elegantnih dizajnov, ki se lepo podajo v vsak bivalni kotiček ter zavzamejo minimalno površino. Te drobne napravice občutno izboljšajo kakovost zraka v bivalnem prostoru, zmanjšujejo prostorsko onesnaženost in preprečujejo razvoj bakterij.


Uporaba vlažilcev je nadvse enostavna. Vanje nalijemo svežo vodo, priklopimo jih na napajalnik in prižgemo. Številni vlažilci so dandanes združeni z aroma difuzorjem. Ta omogoča izhlapevanje poljubne arome, ki prostor na željo prijetno odišavi. Že nekaj kapljic eteričnega olja bo pretvorilo vaš dom v čudovit cvetlični vrt ali svež borov gozdiček ter vam tako omogočilo sproščeno lagodnejše bivanje.


Vlažilci nas varujejo pred kašljem in nadležnim prehladom, ohranjajo prehodne sinuse ter hidrirajo kožo in sluznico. Primerno navlažen prostor bo ohranjal našo kožo mehko, voljno in elastično kot pred zimo, naše oči pa bodo spet sveže in spočite.

Vlažilci so povsem nepogrešljivi v domovih alergikov, saj občutno pripomorejo k izboljšanju njihovega počutja, kar je razlog, da jih pogosto srečamo na javnih mestih, kot so: kozmetični saloni, SPA, joga delavnice, konferenčne dvorane, pisarne, sprejemni centri, hoteli, bolnišnice.


Vabimo vas, da si ogledate pestro izbiro vlažilcev v naši spletni trgovini.

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning