Blog članki

Nasveti za brezhibno ustno higieno

od Ana Piljic 22 Oct 2019

Le kdo si ne želi popolnega, blestečega nasmeha? Da bi to dosegli, je treba vzdrževati redno in ustrezno ustno higieno. Ta je povezana s splošnim počutjem. Slaba higiena je pogosto razlog številnim nevšečnostim. Pa si poglejmo, kako ustno votlino primerno oskrbeti.  

Ustrezno ščetkanje zob je zagotovo najpomembnejše. Izbira mehke ščetke pomaga vzdrževati pravšnjo higieno, saj tanjše ščetine učinkovito očistijo prostore, ki so debelejšim ščetinam trdih ščetk povsem nedostopni. Ščetka mora biti postavljena na območje stika med zobom in dlesnijo pod kotom 45º. Ščetkamo od korena dlesni proti vrhu zoba. Z nežnim ščetkanjem poskrbimo, da ne poškodujemo dlesni in zobne sklenine. Pomembno je, da nazadnje očistimo še površino jezika ter tako odstranimo slab zadah. Postopek ponovimo vsaj dvakrat dnevno.


V družinah z več družinskimi člani se kaj rado zgodi, da se vzdrževanje zobne higiene pretvori v higiensko kopalniško moro. Ščetke se pogosto hranijo v zelo nehigieničnem okolju, kjer so izpostavljene številnim spornim okoljskim faktorjem. Ko se iz kozarca za shranjevanje zobnih ščetk izvlečeta ščetka in zobna pasta, pogosto iz njega smukne dodatna ščetka, ki pristane za zaprašenim radiatorjem ali se skotali v kakšen zakoten kopalniški kot. Običajno jo speremo pod curkom vroče vode ter postavimo nazaj v kozarec, kjer bo v ponovnem stiku z ostalimi ščetkami pričakovala naslednjo uporabo.


Tudi z zobno pasto pogosto nimamo sreče. Ta veselo šprica v vse smeri in pogosto se čudimo, da jo kaj pristane v ustih družinskih članov. To se kajpak dogaja predvsem najmlajšim, ki še niso vajeni rokovanja s ščetko in zobno pasto. Pa vendar tudi mladostniki in partnerji niso svetniki, kajti pogosto niso najbolj usklajeni pri iztiskanju tube, kar zna biti marsikomu presneto moteče..


Sodobna tehnologija nam dandanes omogoča, da se naštetim neprijetnostim ognemo. Tržišče ponuja vrsto izdelkov, usmerjenih v popolno higieno ustne votline. Poleg tega, da nudijo primerno odlagališče za shranjevanje zobnih ščetk, te z uporabo UV tehnologije tudi učinkovito razkužijo. Obenem nudijo dodatno možnost pripravnega doziranja zobne paste, kar olajša rokovanje predvsem najmlajšim.


Sedaj lahko hipoma poskrbite za trajen red v kopalniškem prostoru in istočasno poskrbite za brezhibno ustno higieno vseh družinskih članov. Oglejte si izdelek..

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning