Blog članki

Kako vašemu malčku pravilno očistiti nos?

od Ana Piljic 06 Jun 2019

Kako vašemu malčku pravilno očistiti nos?

Ali ste vedeli, da so otroci in dojenčki do kar 3x bolj dovzetni za prehlade kot odrasli?

Poleg vseh tegob, ki jih prenaša prehlad pa je med najbolj zoprnimi prav zamašen nosek vašega malčka. Pripravili smo 4 korake, s katerimi lahko čim bolj učinkovito očistite nos vaših otrok.


1. Fiziološka raztopina

V kolikor ima vaš otrok gost izloček, lahko v nosek razpršite ali nakapljate nekaj kapljic fiziološke raztopine. Najbolje je, da malčka položite na hrbet, mu prislonite glavo rahlo nazaj in dozirate v obe nosnici. Ta postopek vedno opravljajte s čistimi rokami.

*Fiziološko raztopino si lahko pripravite doma: V en liter vode, dodajte 1 žličko soli in vse skupaj zavrite. Ko se raztopina ohladi, jo lahko začnete uporabljati.


2. Uporaba Oyzee elektronskega nosnega aspiratorja 4

Ko nosek očistite z fiziološko raztopino, se priporoča uporaba Oyzee elektronskega nosnega aspiratorja. Le-ta na povsem neboleč način učinkovito očisti zamašen nos. Zaradi vrhunsko dovršene tehnologije omogoča, da na nežen in hiter način, svojemu malčku očistite nosek in tako zagotovite miren spanec (malčku in vam :P ).

Njegovo tiho delovanje omogoča, da lahko nosek očistite tudi med otrokovim spanjem. Priloženi so različni silikonski nastavki, ki so primerni za različne starosti, tako, da lahko elektronski nosni aspirator Oyzee uporabljate za novorojenčke, kot tudi za otroke stare nad 2 leti. Med prednosti pa lahko štejemo tudi to, da ima prilagodljivo sesalno moč. Glede na stopnjo zamašenosti nosu, lahko s pritiskom na gumb prilagajate sesalno moč in poskrbite, da bo nosek vašega otroka res dobro očiščen.  


3. Poskrbite za vlažnost zraka v svojem domu

Zrak v vašem domu mora biti dovolj vlažen in čist – to lahko poskrbimo z odpiranjem oken, uporabo vlažilcev zraka, lahko pa zrak navlažite tudi tako, da na radiator dodate vlažne krpe ali pa posodico z vodo. Poskrbite tudi za pravilno prezračevanje! Čim večkrat na dan po nekaj minut prezračite svoj dom.


4. Čebula ob posteljici

Da tudi ponoči otročku lajšate tegobe zaradi zamašenega nosu, lahko upoštevate nasvet, na katerega prisegajo naše babice. Na krhlje narežite eno čebulo ter jo postavite ob posteljico vašega otroka. Čebula bo pomagala odpreti dihalne poti.


Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning