Blog članki

SAINT PATRICK'S DAY

od 12 Mar 2018

ZELENO PIVO JE PRAVI HIT

P.S. recept za zeleno pivo najdeš na koncu objave  

Saint Patrick's Day

Saint Patrick's Day je svetovni praznik irske kulture, ki se ga praznuje 17. marca. Še posebno se spominja Svetega Patrika, enega od svetovnih pokroviteljev, ki so v petem stoletju služili krščanstvu na Irskem. 


Kaj ljudje počnejo?

Dan sv. Patrika se praznuje v mnogih delih sveta, zlasti kjer so irski priseljenci. Zaščitni znak tega praznika je zelena barva in deteljica. To je čas, ko po večjih svetovnih mestih organizirajo festivale, na katerih so vsi oblečeni v zeleno, strežejo irsko hrano in pijačo. Najbolj značilna hrana je:  

  •  Irski rjavi kruh
  •  goveje meso in zelje iz koruze
  •  irska torta s kremno čokolado
  •  irska kava
  •   irski krompirjev šampion, znan tudi kot poundies, cally ali pandy
  •  irsko obara  
  •  irska krompirjeva juha



Zelena barva je obvezna oprema

Zakaj ravno zelena barva? Po vrnitvi na Irsko je sveti Patrik poganskim Ircem s simbolom triperesne deteljice razložil koncept Svete Trojice. Prav tako je zelena barva del Irske že od sredine 17. stoletja, ko je irska katoliška konfederacija na svoji zastavi upodabljala zlato harfo na zeleni podlagi.


Kje praznovati

17. marca se po vsem svetu v večjih mestih odvijajo razne parade, kjer se pije irsko pivo, streže irska hrana in vrti irska glasba. Prava atrakcija je reka Čikago, ki jo vsako leto obarvajo v zeleno barvo. Pri nas se lahko udeležite praznovanja v  Patrick's Irish Pubu,  Guinness Pubu, Pivnici Union ali  Cutty Sarku.


Tudi pri nas praznujemo 😊

Ker je praznik vse bolj popularen tudi pri nas, smo se odločili da ga praznujemo tudi v naših prostorih, da otvorimo sezono pivske zabave. Ne bomo se oblačili v zeleno barvo, bomo pa vsekakor preizkusili  zeleno pivo in ostale zelene napitke. Spodaj je recept za zeleno pivo.

Zeleno pivo:

Na dno žirafe kapni nekaj kapljic zelenega živilskega barvila in počasi dolij pivo. Srednji del žirafe napolni z ledom, da bo pivo prijetno hladno. Ledeno žirafo najdeš tukaj>>



Bolj zdrava različica pijače :) Zeleni smuti:

V mešalnik stresi vse sestavine, dobro premešaj in postrezi v vintage jar kozarčkih, ki jih najdeš tukaj >>



P.S. Podarjamo tudi 10% POPUST na vse artikle za najboljšo pivsko zabavo >>


Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning