Blog članki

Z aromaterapijo do odličnega počutja

od Tatjana Dukič 12 Nov 2018

S hadnješimi meseci prihaja tudi suh zrak, posebno v ogrevanih prostorih, katere je potrebno in priporočljivo vlažiti. Pojavljajo se lahko težave s suhim kašljem, suhimi očmi in tudi kožo. Rešitev in veliko olajšanje predstavljajo vlažilci zraka, ki pomagajo preprečevati in zdraviti težave nastale kot posledica suhega ozračja. Lahko olajšajo nekatere simptome, ki jih povzročata gripa ali prehlad. 


Vlažilec deluje kot naravno vlažilno sredstvo, ki se lahko uporablja v primerih:

suhe kože, težav s sinusi, suhega grla, draženja nosu , suhega kašlja ter razpokanih ustnic.


Vlažilci zraka z dodanim eteričnim oljem so najnovejši trend na področju zdravja in dobrega počutja iz več razlogov. V skladu z znanstvenimi študijami lahko dodana eterična olja v vlažilcu zraka vplivajo na možgane in živčni sistem, s čimer delujejo na zdravje, razpoloženje in počutje posameznika. Eden najlažjih in najprijetnejših načinov za doseganje teh koristi je s pomočjo aromaterapije. Vlažilci potrebujejo samo nekaj vode in nekaj kapljic vašega najljubšega eteričnega olja, da bi vaš dom ali pisarno spremenili v oazo miru in sproščenosti.

Zdravilne lastnosti eteričnih olj omogočajo miren spanec, lajšajo bolečine, povečujejo energijo, ublažijo negativna čustva, razbremenijo nas stresa in nam celo pomagajo uravnotežiti hormone. Eterična olja lahko močno pripomorejo našemu telesu na duševni, čustveni in fizični ravni.

 1. Razprševanje eteričnih olj spodbuja boljši spanec

Nekatera eterična olja, kot sta sivka in kamilica, omogočajo pomirjevalni učinek na um in telo, in sicer z vplivom na limbični predel možganov. Znano je, da v kolikor vdihavamo takšna olja 20-30 minut pred spanjem, lahko to močno izboljša in podpira telesne naravne cikluse spanja, s čimer se ognete nespečnosti, nepotrebnemu razmišljanju in stresu.

 1. Eterična olja povečujejo odpornost proti prehladu in gripi

Uporaba eteričnih olj iz evkaliptusa, cimeta ali poprove mete, spodbuja proizvodnjo belih krvnih celic in s tem krepi imunski sistem. Razpršena v zraku, olja uničujejo bakterije in viruse hkrati pa osvežijo prostor. Vlažilci so odlični za uporabo v času mraza in gripe, ker v zrak vnašajo zelo potrebno vlažnost, ta pa pomaga pri lajšanju težav s suhimi sinusi in pri kašlju.


Obstaja veliko vrst olj in prav vsako ima zdrave in zaželene učinke na naše telo in počutje. V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi sadnimi vonji, ki bodo prostor napolnili s čudovito aromo.

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning