Blog članki

IZBOLJŠAJTE SVOJO DRŽO

od Tatjana Dukič 04 Jan 2019

Odpravite bolečine...

Nepravilno sedenje in sklanjanje je več kot le slaba navada, saj  lahko škoduje kakovosti vašega življenja. Ko je drža slaba oziroma ni pravilna, trpi vaše celotno zdravje. K sreči obstajajo različni načini, kako lahko popravite držo, eno izmed rešitev pa predstavljajo korektorji hrbta – pasovi različnih oblik in velikosti, ki vas pripravijo do tega, da se držite pokončno in da je vaš hrbet zravnan.

Vedeti morate, na kakšen način delujejo različni pasovi in glede na svoje težave in bolečine izbrati ustreznega, da bo kar najbolje pomagal. Pasovi v splošnem držijo hrbtenico na mestu, kar regulirate z nastavljivimi pasovi. Potrebno je pregledati velikosti in materiale, ki so vam na voljo in izbrati pravi pas. Premajhen pas vas bo zategoval in povzročal še večje bolečine, prevelik pa ravno tako ne bo opravljal svoje funkcije. V nadaljevanju si preberite nekaj prednosti, ki jih lahko pridobite z redno in pravilno uporabo korekcijskega pasu:

  1. Zmanjašnje bolečin v hrbtu

85% ljudi trpi za bolečinami v hrbtu, v določenem življenjskem obdobju. Delo se pogosto opravlja sede, za računalnikom in pisalno mizo, kar še povečuje verjetnost, da bodo nastale težave v povezavi s hrbtom. Ko hrbtne mišice oslabijo, je potrebno razmisliti o načinih, ki nam omogočajo to isto delo, pod zdravju prijaznejšimi pogoji.

  1. Boljše psihično počutje

Ljudje, ki sedijo vzravnano so bolj sproščeni in pozorni. Občutek miru in vedrine se prenaša v splošno stanje dobrega počutja.

  1. Izboljšanje dihanja

Vzravnana drža omogoča bolj odprta pljuča, s tem pa lažje in bolj umirjeno dihanje. S tem vplivate na živčne poti, pomembne za učenje in rast.

V naši ponudbi lahko najdete izbrane korekcijske pasove, vrhunske kakovosti:

Nova generacija trakov ShapeFix™ omogoča predvsem enostavno uporabo in vzdrževanje. Primeren je za oba spola in vse generacije. Dva nastavljiva trakova omogočata enostavno namestitev, zaradi lahkega in udobnega materiala, pa ga lahko diskretno nosite pod oblačili.

Innovagoods magnetni trak lahko izbirate v treh velikostih – za izbor prave, premerite obseg pod prsmi. Posebnost Innovagoods pasov so majhni magneti všiti po dolžini hrbtenice. Znano je, da magneti pozitivno vplivajo na cirkulacijo krvi ter na sproščanje mišic.

 

Za pravilno sedenje lahko poskrbite tudi s pomočjo ergonomskega naslonjala, katerega enostavno pritrdite na pisarniški stol ali sedež v avtu.

 

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning